CA / ES

Compartir

30 anys de la revista Mujeres y Salud (MYS)

El matí del 17 de octubre de 2011, a la seu de l’Institut de la Dona, la directora de l’Institut de la Dona, Teresa Blat, amb la directora del Programa de Mujer y Salud del Centro de Análisis y Programas Sanitarios (CAPS), Carmen Valls i Llobet, i la directora de la revista Mujeres y Salud (MYS), Leonor Taboada Spinardi, van presentar  el número 30 de la revista Mys, commemorant alhora els 15 anys de recorregut de la publicació.

La revista MYS (en versió digital és http://mys.matriz.net) cerca MILLORAR la Salut de les Dones aAmb els coneixements i les reflexions d’expertes i dels col · lectius de totsn els equips, personatges i xarxes que treballen a el tema. Està dirigida a les i els professionals de la salut i a les dones en general.

En l’ocasió, Teresa Blat, va lliurar un context general sobre el naixement de la revista, a més va presentar a les ponents i, va afirmar a que és una gran satisfacció i honor en aquests moments estar al capdavant del Instituto de la Mujer.


També va assenyalar que el pròxim 26 d’octubre el institut fa 28 anys, i que és un organisme de referència per a la igualtat entre homes i dones, i per les polítiques públiques d’igualtat, “però sobretot d’esforç, d’una banda, de les persones que treballen aquí. Un esforç de fer-ho cada vegada millor “.

En referència a la revista, Blat va dir que a l’Instituto de la Mujer des del primer moment van recolzar aquest projecte, perquè era molt interessant. Alhora, ha destacat que la publicació analitza àmbits totalment rellevants sobre la medicalització des del punt de vista de la salut de les dones.

Per la seva banda, Leonor Taboada va explicar què és la Mys. En aquest sentit, va exposar que “és un oasi en què la informació sobre la salut de les dones està lliure de tota contaminació interessada, lliure de pressions.
Igualment, va dir que la informació està lliure del biaix de gènere que acompanya a les ciències de la salut tal i com han estat enteses durant massa temps.

Finalment, va subratllar que la revista és “un referent per a milers de professionals i usuàries”. Taboada igualment va afegir que “els trets que ens destaquen és oferir informació científica en llenguatge comprensible per a tot tipus de públic”.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Paulina Retamal AMECOpress/ La Independent

Paulina Retamal AMECOpress/ La Independent

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

També et pot interessar