CA / ES

Compartir

7 d’octubre: PREMI NOBEL PAU 2011. Cal tenir en compte les dones

 

 

Aquest any el Premi Nobel de la Pau ha batut un nou rècord de nominats, amb 241 candidatures (quatre més que l’any passat), 53 de les quals són de col·lectius o organitzacions.

En un comunicat l’ICIP demana apostar pel treball de llarg recorregut vinculat a la creació de condicions per la pau, com la democràcia, els drets humans o el desenvolupament.

L’ICIP creu necessari que “El Premi Nobel de la Pau deixi d’ignorar les dones”, tot recordant que només 12 dones han estat premiades des de la creació del guardó, l’any 1901.  I finalment considera que: ” El Comitè d’Oslo també ha de deixar enrere l’excessiva tendència a la politització dels darrers anys”.”

Segons l’ICIP, els rumors procedent d’institucions com Peace Research Institute d’Oslo (PRIO) situen en primera posició els impulsors de les revoltes al nord d’Àfrica i el Pròxim Orient ( Tunísia, Egipte o Líbia). Han pres força els noms de Israa Abdel Fattah, activista egípcia i cofundadora de la plataforma ‘Moviment 6 d’abril’, Wael Ghonim, activista i impulsor de les protestes a plaça Tahrir o Lina Ben Mhenni, blocaire tunisiana crítica amb el règim de Ben Alí. D’altra banda, també sonen com a favorits l’organització russa Memorial, de defensa dels drets humans, i Sima Samar, metgessa i activista afganesa, presidenta de la Comissió Independent Afganesa per als Drets Humans.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

L.I.

L.I.

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

També et pot interessar