CA / ES

1646820725736

Compartir

8M. Juntes, diverses i rebels som imparables!”

Para Portada

Les feministes som aquí contra les precarietats, les fronteres i les violències.  

Crida per a l’autoorganització per actuar juntes, diverses i rebels contra la precarietat extrema, les retallades de drets humans, la repressió, la pandèmia i l’aïllament.

Aquest 8 de març del 2022, tant a Catalunya com a l’Estat espanyol, s’ha definit com el primer celebrat amb normalitat després de la pandèmia o almenys durant una treva. Però també inevitablement ha estat emmarcat per la invasió de Rússia a Ucraïna, per tant, per una guerra europea, que ens sembla inconcebible al segle XXI.

Així, les consignes feministes s’han referit a aquesta Guerra amb un lema “Ni Guerra que ens destrueixi, ni pau que ens oprimeixi. És el patriarcat” i dos crits “No a la Guerra” i “No Passaran” (recuperant el lema republicà de la guerra del 36-39 contra el feixisme). És sabut desgraciadament, i així ho destacava avui Oksana Pokalchuk, la directora d’Amnistia Internacional a Ucraïna, que la dimensió de gènere d’aquesta guerra és molt important ja que afecta l’accés a l’assistència de salut de les dones i dispara la violència masclista domèstica i la violència sexual. Com sempre, els cossos de les dones en els conflictes armats es converteixen en armes de guerra.

A Catalunya el lema general del Dia Internacional de les Dones Treballadores ha estat: Les feministes estem aquí contra les precarietats, les fronteres i les violències. I la crida per a l’autoorganització, per actuar juntes, diverses i rebels contra: La precarietat extrema, l’atur més gran en les dones, el salari inferior en un 16%, més la feina no declarada i per tant sense drets, i unes jubilacions inferiors i insuficients per a les dones. A més de les retallades de drets humans, la repressió, la pandèmia i l’aïllament, que també han estat denúncies en aquest vuit de març.

A Barcelona, al matí del 8M hi ha hagut actes de dones dels diferents oficis, que han llegit els seus respectius manifestos, des del convocat per la Comissió de Dones Advocades, Dones Científiques, el de les Kellys treballadores de la llar i del servei d’habitacions d’hotels , passant pel de Comunicadores Feministes on a part de la lectura del Manifest hi van intervenir periodistes amenaçades de Mèxic i de l’Afganistan. Es va recordar la fotoperiodista mexicana assassinada María del Sol Cruz Jarquín i es va reclamar justícia per al seu cas. A Catalunya tenim una forta amistat amb les periodistes de Llatinoamèrica a través de la nostra Xarxa Internacional de Dones Periodistes amb Visió de Gènere. Es va corejar: “Les comunicadores no parem la lluita”.

També dones sindicalistes es van manifestar pels carrers de la ciutat al llarg de tot el dia amb el lema: “Feminisme de classe contra la reforma laboral, el patriarcat i el capital.” A la Plaça Sant Jaume, on hi ha el Govern català i l’Ajuntament de Barcelona es van trobar aquesta petita manifestació i un altre grup de feministes, que destaquen per reclamar l’abolició de la prostitució, posicionar-se contra els ventres de lloguer i anar contra -com assenyalen – “l’esborrat de les dones”, amb les consignes: “Si no lluitem juntes, ens mataran per separat”, “Les dones no som mercaderia”; “Els prostíbuls són centres clandestins de violacions”, “Pronoms els del meu cony”…

A Madrid, aquestes divergències s’han polaritzat fins a arribar a dues grans convocatòries per separat, que coincideixen en bona part amb els diferents objectius feministes dels dos partits de govern, el partit Socialista per una banda i la força d’esquerres que els dona suport Podem, de l’altra. Les feministes “clàssiques”, anomenades “terf” per les seves contràries, lluiten com a Barcelona contra l’anomenat “esborrat de dones”, són abolicionistes de la prostitució i contràries a la legislació dels ventres de lloguer. També qüestionen la Llei Trans defensada per la ministra d’Igualtat del Govern espanyol, Irene Montero, així com les propostes Quer. 

A Catalunya, encara que també hi hagi divergències en el moviment feminista, s’ha conservat el format d’una única manifestació, a la qual hi va assistir, entre altres càrrecs del Govern, la Consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. Les organitzacions xifren en 60.000 les persones assistents. Entre els lemes més corejats destaquen: “La Invisibilització i l’Explotació també són una pandèmia”; “A paraules masclistes, orelles violetes”; “No som complicades.

No=No, Si=Si”; el conegut “No és No” del Mee Too; “La nostra Força, La nostra Independència” (per part de Feministes Independentistes per la Republica Catalana); “No som Antisistema. El Sistema és Antinosotras”; “Mama, quan sigui gran, vull ser lliure”, “Vivas, Lliures, Iguals”; “El meu cos no vol la teva opinió”,” Ens volem Vivas y Lliures”; “Igualtat en  la diversitat”; “La Revolució serà Queer i Transfeminista o no serà”… La part final del Manifest d’aquest 8 de març de 2022 de les organitzacions feministes de Catalunya que organitzen la manifestació i que es defineixen com a feministes antipatriarcals, anticapitalistes, anticolonials i antiracistes diu:

“No volem sostenir nosaltres soles la vida. Sentirem la força i la calor que totes sumem, cadascuna de nosaltres i en col·lectiu. Escoltant la Terra cridar, sabem que tenim la força i l’empenta de ser milions per aconseguir-ho. Ens declarem comunitats d’acció i resistència feminista i celebrem les nostres aliances, per sobre de les nostres diferències, per la vida, per la comunitat, per la possibilitat de continuar existint amb dignitat. Juntes, diverses i rebels som imparables!”.

Bicis
Espalda y camion
Pancarta grande
Espalda
IMG-20220314-WA0009
Noche 1
Noche 2
noche 3
xhica carrito
batuqueras300.jpg
pancarta
Mani viky

Manifestació nocturna del dia 7 de Març


Els carrers, les places, els barris i comarques de Catalunya, cada 7 de març es tenyeixen de violeta. La convocatòria Feministes “Es va armar la grossa” és una manifestacion nocturna i combativa i es realitza des de diferents col·lectius alternatius Feministes. Aquesta trobada, cada any és més nombrosa, i es van incorporant més dones joves 

Metyropoli Mani nocturna

Foto:Metropolitan 

IMG-20220308-WA0167 11
IMG-20220308-WA0176 12
IMG-20220308-WA0204 15
IMG-20220308-WA017814.jpg
photo 127
IMG-20220308-WA017713
IMG-20220308-WA0199
IMG-20220308-WA0200
Adpc esther
Adpc

“Vaga 8M: per un feminisme de classe contra la reforma laboral, la llei d’estrangeria i contra la guerra 

“Vaga 8M: per un feminisme de classe contra la reforma laboral, la llei d’estrangeria i contra la guerra – A les nou del matí van començar les accions del piquet de vaga convocat per la Comissió Laboral del 8M de Barcelona aquest nou 8M 2022. Hores enrere també havien començat els piquets nocturns, marxes de torxes i talls de carreteres.: http://www.esquerradiari.cat/Vaga-8M-comencen-els-piquets-per-un-feminisme-de-classe-contra- la-reforma-laboral-la-llei-d-estrangeria-i-contra-la-guerra.”

“Juntes i diverses, plantant cara al feminisme burgès que perpetua les desigualtats. Al #Patriarcat i el #Capital que ens volen callades i oprimides”.

Comi 8 m 3
Comi 8M 4
Comi 8M
Comi laboral 8 M 1
FNLxA6KXMAsR9kq

 ———————————————————————————————————————————————

La CORAL PERFORMANCE#METOO:  espai de cura i empoderament a través de l’art.

El projecte realitza un acompanyament feminista per a totes les dones (especialment aquelles més vulnerables) que necessiten gestionar emocionalment les cicatrius personals i socials que genera la desigualtat, la violència de gènere i totes les violències patriarcals.

És un espai per a supurar, per a reconstruir, per a transformar… un espai de resiliència.

El cant i la performance es converteixen en una arma amorosa de transformació, un viatge personal que connecta amb el viatge col·lectiu de totes les dones ajudant-nos a curar el nostre llinatge femení i les seves creences.

Gràcies a la metodologia comunitària aprenem a ser agents de canvi en el nostre entorn

cORAL 3
cORAL34
Coral.jpg
ll
IMG-20220308-WA0231
IMG-20220308-WA0232
IMG-20220309-WA0002
IMG-20220309-WA0005
IMG-20220309-WA0007
IMG-20220309-WA0024
IMG-20220309-WA0027
IMG-20220308-WA0165
IMG-20220313-WA0004

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi, Amada Santos . Fotos Amada Santos i Àngels Pujol La Independent

Tona Gusi, Amada Santos . Fotos Amada Santos i Àngels Pujol La Independent

Fotoperiodista. Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

També et pot interessar