CA / ES

Compartir

Absolen el funcionari d’Alcalá-Meco condemnat per abús sexual a una presa

El Tribunal Suprem (TB) rebaixa la pena del cap de manteniment del centre penitenciari d’Alcalá-Meco, condemnat per abús sexual a una presa, en estimar que la reclusa va ser “lliure” d’intercanviar sexe per la promesa d’un treball. Segons la sentència coneguda el divendres passat, el TS ha rebaixat en 4 anys de presó la pena imposada al funcionari de presons que va mantenir relacions sexuals amb una interna sota la promesa de facilitar-li un lloc de treball remunerat a la presó, la qual cosa finalment no es va produir. La pena queda així en els 2 anys i set mesos de presó, ja que segons l’alt tribunal, no va existir cap delicte d’abús sexual perquè la reclusa “sempre va ser lliure i va poder accedir o no” a les peticions del cap de manteniment de la presó.

La sentència declara que la dona “no va estar constreta a cap condicionament que l’empenyés a cedir a les apetències sexuals de l’acusat” i que, si ho va fer per una promesa incomplida, tal circumstància no converteix la relació sexual en delictiva. “L’engany operaria en menors de 16 anys, però no en majors d’edat com és el cas”, afegeix. La resolució, de la qual ha estat ponent el magistrat José Ramón Soriano, absol així del delicte d’abús sexual al cap de manteniment del centre penitenciari, José María L.C., i a la interna Eva Marta M.V., qui va proposar de mantenir “un rotllet” amb el funcionari per aconseguir el treball i va vigilar perquè tots dos no anessin descoberts.

D’altra banda, el Suprem confirma els abusos continuats en l’exercici de la seva funció que l’Audiència Provincial de Madrid va imposar al gener al funcionari i les amenaces amb les quals va condemnar a Eva Marta M.V., sancionades amb quinze mesos de presó.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

També et pot interessar