CA / ES

logo Surt

Compartir

Catalunya: Fundació SURT presenta els resultats del projectes Teamwork

Els mecanismes preventius i de reparació davant l’assetjament sexual encara estan pendents a les empreses

Gairebé la meitat de les dones empleades enquestades afirma haver-ne patit al llarg de la seva vida laboral

El projecte, una iniciativa dirigida a enfortir la lluita contra l’assetjament sexual a la feina a Grècia, Bulgària, Catalunya i Itàlia, ha durat dos anys i arriba al final amb una jornada en què se’n presentaran els resultats. Serà el dia 29 de març de 10h a 13.30h a la sala d’actes de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. A més de compartir resultats de la recerca, a càrrec de la coordinadora de projectes de recerca de Surt Alba Elvira, l’acte comptarà amb la presentació de la guia “Claus per a un abordatge de l’assetjament masclista a la feina”, a càrrec de l’advocada Joana Badia. També hi tindrà lloc una conferència de la psicòloga Alba Alfageme sobre la invisibilització de l’assetjament sexual.

Segons conclou l’estudi del projecte, les formes d’assetjament sexual que semblen ser més habituals són les més subtils i de caràcter verbal.  “La naturalització de l’assetjament sexual apareix com un dels principals esculls per a la seva detecció i abordatge precoç”, exposa Alba Elvira. La majoria de casos no són denunciats  sobretot, per “la por a les represàlies”, especialment a perdre la feina, així com la “vergonya a ser jutjades”, no ser compreses per l’entorn o, fins i tot, a ser culpabilitzades.

Calen a les empreses: “L’existència de canals específics per a les denúncies o queixes, la designació d’una persona o departament especialitzat que s’encarregui de dur a terme els procediments i l’obertura de processos d’investigació formals i imparcials es proposen com la millor fórmula per a la resolució de casos”, explica Elvira. Només una de cada sis persones de la plantilla enquestades afirma conèixer amb seguretat les vies que tenen les víctimes per a demanar protecció. Per tant: “La implicació i la dedicació, en termes de personal i de recursos, són elements indispensables per a una prevenció eficaç i un abordatge just i satisfactori per a les persones afectades i l’organització en conjunt”, conclou la investigadora de Surt.

Més informació a: comunicacio@surt.org

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Redacció La Independent

Redacció La Independent

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

També et pot interessar