CA / ES

Compartir

Colòmbia i les dones mobilitzades contra les agressions

Concentració contra la despossessió i la impunitat, per la terra i la dignitat de Colòmbia

El passat 10 de març es va celebrar a la plaça de la Catedral de Barcelona una concentració contra la despossessió i la impunitat, per la terra i la dignitat de Colòmbia.

El Movimiento Nacional de Víctimas de Crímenes de Estado a Colòmbia (Movice) és una plataforma per a la reivindicació dels drets a la Veritat, la Justícia i la Reparació Integral de les víctimes de la violència estatal. Està conformat per més de 5.000 víctimes i 300 organitzacions de Drets Humans i organitzacions polítiques.

Des de l’any 2008, la data del 6 de març ha estat proclamada pel MOVICE com el Dia de la dignitat de les víctimes de la violència estatal de Colòmbia. Aquest any s’han organitzat accions a diferents ciutats del món entre el 6 i l’11 de març, amb la finalitat de commemorar a les víctimes i exigir a l’Estat una llei de reparació que respongui a les legítimes exigències de les persones afectades i les seves famílies.

A Colòmbia, aquests crims han afectat especialment a dones i homes de diferents organitzacions socials, polítiques, estudiantils, indígenes, afro-colombianes i camperoles. En els últims trenta anys, han estat assassinats més de trenta mil persones, cinquanta mil han estat desaparegudes, 4,5 milions de persones han estat desplaçades a la força i 6,5 milions d’hectàrees de terra usurpades. Cinc mil membres de un partit polític van ser víctimes d’assassinat o desaparició.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Catalina Carmona

Catalina Carmona

Ecofeminista. Periodista i comunicadora social xilena / catalana. Especialitzada en imatge, arts gràfiques, producció audiovisual, neurolingüística i drets de les dones.

There is no Event

També et pot interessar