CA / ES

Compartir

COMUNICAT de Dones amb Iniciativa: Rebuig que en les actuacions de lluita contra la violència masclista s’incloguin altres tipus de violències,

Informació en aquesta nota de premsa  de Dones amb Iniciativa sobre la lluita contra la violència masclista.

Valoració de Dones amb Iniciativa sobre la nova proposta per a la lluita contra la violència masclista del Conseller Felip Puig.

Recents declaracions de la relatora especial de l’ONU sobre la violència contra les dones, Rashida Manjoo, en referència a la nova proposta de CiU.

—————————————————————————–

 COMUNICAT

Dones amb Iniciativa rebutja que en les actuacions de lluita contra la violència masclista s’incloguin altres tipus de violències, com ha fet CiU, fent un pas enrere en les polítiques públiques anteriors.

Felip Puig ha equiparat la violència masclista a la patida per la gent gran o la infància, i ha parlat exclusivament de violència a la llar. Per a Dones amb Iniciativa, això demostra clarament que el Govern de CiU està fent un pas enrere en aquesta matèria, ja que a més de diluir-la, torna als posicionaments previs a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, un dels propòsits de la qual era trencar amb el tòpic que la violència masclista només es dóna a la llar.

El diputat d’ICV-EUIA, Jaume Bosch ha esta molt crític amb Puig pel retard de sis mesos en complir el seu compromís davant el Parlament de presentar el Programa contra la violència masclista i s’ha mostrat en desacord amb la  barreja que fa el conseller entre violència masclista i domèstica, fet que és contradictori amb el tractament específic que estableix la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, aprovada pel Parlament l’any 2008. Per ICV, “el conseller Puig vol diluir el Programa contra la violència masclista per raons ideològiques, ja que la lluita contra la violència patida per gent gran o menor d’edat, té unes altres característiques”.

 A més, Puig ha marginat ICV de les reunions amb tots els grups sobre el Programa de violència masclista. Bosch ha considerat un “atac intolerable” al pluralisme del Parlament el fet que es negui a un grup la informació que es facilita als altres, com a represàlia per haver demanat la dimissió del conseller d’Interior, fet que ahir Puig va admetre davant la Comissió. Per això, Bosch ha anunciat que presentarà un escrit sol·licitant la intervenció de la Mesa de la Comissió d’Interior i de la Mesa del Parlament, per tal que recriminin al conseller Puig la seva actuació antidemocràtica i prepotent. 

Dones amb Iniciativa
Passatge del rellotge, 3 
08002 Barcelona
93 301 06 12
dones@iniciativa.cat
www.donesambiniciativa.cat

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

L.I.

L.I.

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

També et pot interessar