CA / ES

MB2

Compartir

Descobrint el ciclisme en Mountain Bike

Treure el màxim rendiment a la bicicleta de muntanya, fomentar aquest esport i a més ajudar en la lluita contra el càncer de mama. Aquest és el triple objectiu del primer B-PRO Mountain Bike de la Dona que arriba a Sitges aquest cap de setmana. L’organitza la revista Bike, líder en bicicleta de muntanya a Espanya. És exclusiu per a dones i s’ha convertit en l’esdeveniment de Mountain Bike femení més important de l’estat.


El director de la revista, Julio Vicioso explica que “hi ha demanda però fins ara no hi havia res exclusiu per a les dones. El ciclisme en Mountain Bike és majoritàriament masculí. La nostra tasca és començar a canviar la tendència i donar a conèixer totes les possibilitats d’aquest esport al públic femení”.


L’únic requisit és ser dona de més de 16 anys,  tenir una bicicleta de muntanya amb el corresponent casc i estar disposat a aprendre i fer exercici. El primer dia, dissabte, la teòrica. Organitzen un clínic amb classes de conducció, nutrició, fitness i mecànica. “Moltes noies surten en bicicleta per la muntanya i depenen de la seva parella que a vegades les tracta com unes nenes i no les deixa ni arreglar una punxada ni canviar una roda. Nosaltres, d’una manera interactiva i divertida els ensenyem a fer-ho”, diu Julio Vicioso.  

 

MB1
Clínic del Mountain Bike de la dona a Madrid

 

Apresa la teoria cal posar-la en pràctica en la marxa de diumenge. De 10 a 18 quilòmetres amb diferents nivells de dificultat, vistes espectaculars de Sitges i acompanyades de monitores durant tot el recorregut.


La resposta de les dones ha superat les expectatives. A Cerdedilla, Madrid, el passat més de setembre s’esperaven 200 i al final gairebé arriben a les 400. “Una de les coses que més m’ha sorprès és el bon rotllo que es crea. L’ambient és espectacular perquè el Mountain Bike per a dones està començant i es crea un sentiment de comunitat i de pertànyer a un grup entre les participants. Com a promotors és emocionant veure com es creen grups d’amigues de diferents punts d’Espanya que queden per sortir a fer una excursió en Mountain Bike i ens fa sentir orgullosos”. Segons una enquesta feta als Estats Units un 56% de les preguntades es decideix a practicar un esport quan la convida a fer-ho una dona abans que la seva parella.


A més de passar una bona estona i fomentar l’esport la intenció és també sensibilitzar i adquirir un major compromís en la lluita contra el càncer de mama. Part de la recaptació es donarà a l’associació GEICAM, una entitat dedicada tots els recursos i esforços a la investigació contra el càncer de mama.


Amb el Mountain Bike de la Dona es volen trencar molts tabús sobre aquest esport. Demostrar que les dones també els agrada la bicicleta i que és un esport amb moltes possibilitats. El director de la revista Bike també ens ha explicat que “mentre que als homes l’esport té una vesant més competitiva per a les dones la bicicleta de muntanya va lligada a la salut. Segons l’enquesta als estats units agrada aquest esport perquè és com caminar però arribes més lluny i és més divertit. La Mountain Bike està tenint una gran acollida entre les dones que descobreixen aquest esport.


Més informació a  Mountainbike de la Mujer 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

També et pot interessar