CA / ES

Compartir

EEUU: L’organització Cejil rep el Premi Thomas J. Dodd de Justícia i DH

“Per la seva tasca humanitària a Amèrica Llatina” 

El Centre per la Justícia i el dret internacional (Cejil) va rebre ahir a la Universitat del Connecticut, Estats Units, el Premi Internacional Thomas J. Dodd en Justícia i Drets Humans 2011, per la seva tasca en la defensa de les garanties humanitàries a Amèrica Llatina (AL). 

La directora executiva de Cejil, Viviana Krsticevic, va agrair el premi a nom de totes les i els integrants de l’organització, va assenyalar “aquest guardó ens animarà a seguir la lluita per la justícia i la igualtat, així mateix ens donarà l’esperança necessària per crear moltes històries d’èxit en les Amèriques “. 

Cejil va ser fundat el 1991 a Caracas, Veneçuela, per un grup de defensores i defensors de Drets Humans (DH) que treballen temes de drets civils, polítics, econòmics, socials, culturals i drets de grups o col.lectius en situació de vulnerabilitat (dones, nenes, nens, pobles indígenes, defensores i defensors, entre d’altres).  Compta amb oficines a Washington, EU, San José, Costa Rica; Rio de Janeiro, el Brasil i Buenos Aires Argentina. 

Cejil va litigar, entre altres, en el cas conegut com “Campo Algodonero”, a Ciudad Juárez, on van ser trobats el novembre de 2001, els cossos de vuit dones. Per tres dels vuit casos, la Cort Interamericana de Drets Humans (CoIDH) va emetre una sentència contra l’Estat mexicà per feminicidi.  

Krsticevic va dir que els fons del premi s’invertiran en el litigi estratègic de Cejil en l’hemisferi, la incidència davant el Sistema Interamericà de Drets humans i la capacitació de defensores i defensors de Drets Humans a la regió.

La cerimònia del premi va ser encapçalada per Susan Herbst, presidenta de la Universitat de Connecticut, i el senador Christopher J. Dodd. 

Aquest premi s’atorga cada dos anys per part d’aquesta universitat a una persona o grup que hagi realitzat un important esforç per promoure la causa de la justícia internacional dels drets humans. El nom del premi s’atribueix a Thomas J. Dodd, advocat litigant en els judicis de Nuremberg, Alemanya, a finals de la Segona Guerra Mundial, i senador per Connecticut des de 1959 fins al 1971. Dodd lluità contra la violació i la supressió dels DH als Estats Units i l’estranger.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

CIMAC / La Independent

CIMAC / La Independent

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

També et pot interessar