CA / ES

Compartir

Els millors i pitjors països per viure les dones

La revista Newsweek, amb dades del Fòrum Econòmic Mundial i de l’Organització de les Nacions Unides, ha realitzat un estudi sobre els països on les dones han tingut més oportunitats de desenvolupament i d’aquells on no ha estat així.

Segons l’informe, els 20 millors països per a la dones són governs elegits democràticament i amb un PIB de més de $ 200 000.000.000, mentre que els països que estan a la cua són els més pobres, molts d’ells destrossats per la guerra.  A Islàndia, Suècia, Canadà Dinamarca i Finlàndia, les dones viuen millor.

I entre on viuen pitjor hi ha: Txad, Afganistan, Iemen, Mali, Índia i Aràbia Saudita. Al Txad, els drets són pràcticament desconeguts per les dones, les quals estan sotmeses a la voluntat dels seus marits i els recursos legals contra l’abús són nuls i s’arreglen matrimonis amb nenes de fins a 11 anys. A l’Afganistan, més del 85% de les dones dóna a llum sense assistència mèdica. L’índex de mortalitat materna és el més alt del món. La violència masclista al Iemen no és il · legal, la violació marital tampoc està reconeguda com un delicte i molt poques dones escullen el seu marit sinó que són obligades al matrimoni en edats primerenques. Els nivells de violència masclista al Congo són els més alts en el món. A Mali, segons l’última enquesta demogràfica i de salut realitzada el 2005, el 91,6% de les dones han patit alguna forma de mutilació genital. A l’Índia, la major part de dones que estan embarassades d’una nena prefereix cometre feticidi abans de tenir-la. A Aràbia Saudita, les dones no poden conduir i, per fi d’aquí a quatre anys, podran exercir el seu dret al vot per primera vegada en la història.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Artemisa noticias/L.I.

Artemisa noticias/L.I.

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

També et pot interessar