CA / ES

Compartir

Estat espanyol: primer protocol forense de valoració urgent del risc de violència de gènere

La directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia presenta el primer protocol forense de valoració urgent del risc de violència de gènere.

Es tracta d’un procediment destinat als metges forenses que presten servei en les Unitats de Valoració Forense Integral dels instituts de medicina legal, mitjançant el qual, ia petició judicial, es determina una valoració de risc en menys de 72 hores, temps màxim de que disposa l’autoritat judicial per adoptar mesures cautelars contra la persona acusada.

Aquest protocol entrarà en vigor a finals de juliol i és de vital importància perquè complementa el que en aquest moment elaboren les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i, al seu torn, facilitarà a l’òrgan judicial corresponent l’adopció de mesures de protecció de la víctima

D’altra banda, la Secretaria d’Estat d’Immigració i Emigració ha elaborat una sèrie de fulls informatius sobre el Reglament de la Llei d’Estrangeria, que ha entrat en vigor recentment, i que modifica la situació de les dones estrangeres víctimes de violència de gènere, així com la de les persones víctimes de tràfic.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Nota Premsa

Nota Premsa

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

També et pot interessar