CA / ES

Compartir

Haití es mobilitza contra l’agressió sexual dels cascos blaus

Els haitians i les haitianes es van manifestar el dimecres per demanar que els cascos blaus abandonin el país on estan en missió des que va tenir lloc el terratrèmol el 2010. El rebuig dels haitians i les haitianes cap als que consideren els seus “ocupants” ha anat in crescendo arran del vídeo que es va difondre a Internet la setmana passada en què es veu com un jove de 18 anys és atacat per un grup de cascos blaus d’Uruguai coneguts com els Minustah. 

Malgrat que els mateixos cascos blaus uruguaians van defensar que les acusacions responen “a una broma de mal gust”, el president d’Uruguai, José Mugíca, va demanar disculpes personalment al seu homòleg haitià, Michel Martelly, pels incidents. S’espera que en els pròxims dies el ministre de Defensa d’Uruguai comparegui davant el Parlament per donar explicacions sobre els fets i sobretot, exposi quins plans té la missió a la illa.

La intervenció dels cascos blaus ja es va posar en qüestió anteriorment en altres països com al Congo i Bosnia-Herzegovina. En el cas del país caribeny, últimament encara s’ha criticat més l’actuació dels soldats, sobretot després que sortís a la llum un informe que confirmava que els cascos blaus nepalesos haurien sigut els que haurien introduït el brot de còlera al país, com a conseqüència de la mala higiene en els campaments de les tropes.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

També et pot interessar