CA / ES

Compartir

Homentage de l’ICD, ILC, ICB i PEN Club a Montserrat Roig i Maria Aurèlia Capmany

En el vintè aniversari de la seva mort l’Institut Català de les Dones, la Institució de les Lletres Catalanes, l’Institut de Cultura de Barcelona i el PEN Català organitzen un acte en homentage a ambdues escriptores.

Sota el títol “Complicitats”, aquest 27 d’octubre, el Palau de la Virreina de Barcelona acollirà la projecció del vídeo “Retrats paral·lels”, realitzat en base a fragments d’entrevistes realitzades a les dues escriptores, seguida d’una taula rodona moderada per la poeta Àngels Gregori i amb la participació de l’editor i escriptor Josep M.Castellet, l’autora Isabel Graña i la professora Dolors Oller. Finalment, es farà una lectura dramatitzada de textos d’ambdues autores a càrrec de les actrius Carme Callol i Imma Colomer.  

Maria Aurèlia Capmany (Barcelona, 1918-1991). Novel·lista, dramaturga i assagista, es va llicenciar en Filosofia. Algunes de les obres que va escriure són Necessitem morir, finalista del premi de novel·la Joanot Martorell, El cel no és transparent, amb què finalment guanyaria l’esmentat premi; Betúlia; El gust de la pols i Un lloc entre els morts, que va obtenir el premi Sant Jordi el 1968. Responsable de cultura de l’Ajuntament de Barcelona (1983-1987), va estar vinculada al feminisme i al catalanisme. 

Montserrat Roig (Barcelona, 1946-1991). Escriptora i periodista, es va llicenciar en Filosofia i Lletres. D’entre les seves obres destaquen Molta roba i poc sabó… i tan neta que la volen, que va guanyar el premi Víctor Català el 1970; El temps de les cireres; Ramona, adéu, guardonat amb el premi Sant Jordi el 1976 i L’agulla daurada, que va obtenir el premi Nacional de Literatura Catalana el 1986. Roig va mantenir al llarg de la seva vida una actitud compromesa amb la lluita per la democràcia i pels drets de les dones.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

L.I.

L.I.

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

També et pot interessar