CA / ES

Compartir

Intersindical Valenciana davant el 23 de setembre, Dia Internacional Contra l’Explotació Sexual i el Tràfic d’Èssers Humans.

S’estima que al món hi ha més de dos milions de dones i xiquetes víctimes del tràfic per a la seua explotació sexual. La prostitució és un negoci pròsper per a les màfies i proxenetes, el segon a nivell mundial després del tràfic d’armes. En l’estat espanyol el negoci de la prostitució mou 18.000 milions d’euros a l’any.

Intersindical Valenciana recorda que l’explotació sexual és una greu violació dels drets humans que realitzen les xarxes mafioses que, aprofitant situacions de misèria i exclusió social, segresten, enganyen i venen a dones i menors com si foren mercaderies.

Aquests perillosos delinqüents existeixen gràcies a la cultura patriarcal que cosifica a les dones i obtenen els seus grans beneficis explotant-les sexualment en matrimonis forçats, pornografia o -en el major percentatge- prostitució. L’esclavitud del segle XXI que se’ns vol vendre com el màxim exponent del luxe. Així, les màfies actuen amb completa impunitat davant una societat que veu amb indiferència com en carrers, carreteres, polígons o grans “supermercats del sexe” milers de dones -moltes d’elles xiquetes- són explotades sexualment.

L’explotació sexual és la forma més cruel de la violència masclista. Un greu problema a nivell mundial que atempta contra els drets humans de milions de persones , en la seua majoria dones i xiquetes, que són ingressades en el mercat del sexe en condicions d’esclavitud, amb jornades interminables, sotmeses a tot tipus de violències i, en molts casos, obligades a prendre hormones per a explotar al màxim el seu rendiment.

En el territori de l’estat espanyol, segons el II Informe sobre el estado del Plan Integral para la Lucha contra la Trata de Seres Humanos con fines de Explotación Sexual, l’any passat 1.643 víctimes han estat identificades per les forces de seguretat. Un número insignificant si ho comparem amb les cinc centes mil prostitutes que s’estima existeixen, de les quals un noranta per cent són víctimes de les màfies. Tampoc s’ha facilitat informació sobre la destinació d’aquestes víctimes identificades ni de la protecció que se’ls ha donat.

Intersindical Valenciana -encara valorar positivament els esforços del Parlament espanyol per a protegir a les dones immigrants en situació irregular víctimes de tracta, amb l’aprovació el passat mes de juliol de la reforma de la Ley Orgánica 4/2000 de 11 de gener sobre Derechos y Libertades de los Extranjeros en España y su Integración Social– considera que es continua centrant l’interès en la persecució del delicte d’immigració il·legal més que en la protecció de les víctimes.

Són molts els fronts des d’on lluitar contra aquests crims, que han de tindre la consideració de lesa humanitat. Una lluita que ha de ser conjunta des de diferents administracions i que a més de centrar-se en la persecució dels proxenetes i màfies mitjançant convenis internacionals, ha de garantir la total reparació de les víctimes i la seua reinserció social.

Intersindical Valenciana

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

L.I.

L.I.

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

També et pot interessar