CA / ES

La Unió endureix les penes per trata de persones però no penalitza aquells que utilitzen les víctimes

L’eurodiputada sueca Anna Hedh, ponent de la directiva, ha parlat amb La Independent

 

El Parlament Europeu reunit a Estrasburg ha aprovat el 14 de desembre una directiva que endureix les penes per trata de persones i augmenta la protecció i l’assistència a les víctimes. La directiva s’aplicarà a casos de trata de persones que són explotades sexualment (la majoria, dones i nenes), i en casos en què les víctimes són explotades en sectors com la construcció, l’agricultura o el servei domèstic.

 

 


Segons el que ha dit a La Independent l’eurodiputada sueca Anna Hedh (Socialistes & Demòcrates), ponent de l’euroordre juntament amb l’eslovaca Edit Bauer (EPP), “la norma neix amb una mancança important perquè no preveu castigar els usuaris que s’aprofitin dels serveis que ofereixin les víctimes, com ara els clients de prostitutes forçades o als que es beneficiïn del treball fet per víctimes de la trata de persones”. Hedh afirma que “amb la trata de persones cal actuar des l’arrel, anar a la demanda d’aquests serveis. El cos humà no és una mercaderia que es pugui vendre amb diners.”


 

 

 

Abans de l’aprovació de la directiva, el Consell d’Europa, que aplega 47 països, havia blocat la possibilitat que la directiva pugués penalitzar els clients. “A Alemanya i Holanda, per exemple, la prostitució és legal i als governs d’aquests països no els interessa que es penalitzi els clients, ha explicat Hedh.

 

Assistència a les víctimes

 

La directiva inclou que les víctimes de trata i explotació no siguin jutjades per delictes que es vegin obligades a cometre, com ara, per immigració il·legal o per prostitució (en països on estigui prohibida). A més, se’ls garanteix assistència jurídica gratuïta. En el cas de menors que no tinguin pares o tutors, la directiva preveu que el govern corresponent li proporcioni un tutor (legal guardian, en anglès).

 

Els estats membres tenen ara dos anys per posar en marxa la directiva. Dos països no s’hi han sumat, Dinamarca, que té una legislació pròpia en aquesta matèria, i el Regne Unit, perquè el govern conservador de David Cameron s’hi oposa.

 

Entrevista d’Anna Hedh a la web del Parlament Europeu.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

També et pot interessar