CA / ES

avortamentbcn1

Les Feministes Indignades per la salut pública i l’avortament lliures, gratuïts i de qualitat

La comissió feminista creada a l’acampada de la plaça Catalunya i vinculada al moviment 15M a Barcelona continua en actiu. El passat 28 de setembre, dia internacional per la despenalització de l’avortament a l’Amèrica Llatina i el Carib, va dur a terme una acció reivindicativa i informativa pel dret a l’avortament.

Convocades a La Gata de la Rambla del Raval, un grup de dones van marxar amb pancartes en direcció al CAP Drassanes, on van quedar-se, les van penjar i van repartir fulletons informatius, van preguntar sobre la interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) al personal del CAP i van enquestar algunes dones sobre la informació que tenien dels seus drets sexuals i reproductius i la IVE.


Així es van constatar les dificultats d’accés a la IVE i que la llei no s’està complint amb rigor. Es va detectar el problema de la realització de l’avortament fora del sistema públic. Les Feministes Indignades apunten en el seu bloc la necessitat de seguir informant i denunciant aquestes situacions i conviden a continuar amb campanyes informatives.

Entre els problemes detectats es troben: la manca d’informació en el taulell principal del CAP –on deriven les pacients al PASSIR (Programes d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva), malgrat no tots els CAP en tenen-; així com en el servei d’atenció al pacient. Del PASSIR critiquen la manca de fulletons informatius, la derivació de les dones a treballadores socials, matrones o ginecòlogues, l’obligació d’omplir un full amb les dades (que passaran a formar part de la historia clínica), la informació pro-maternitat imposada i l’espera obligada prèvia a l’adreçament de les dones a una clínica privada on haurà de pagar la intervenció i posteriorment realitzar tot el paperam perquè li reemborsin els diners –amb les dificultats que això suposa-. avortamentbcn2Les Feministes Indignades també apunten l’obstacle d’haver de passar per un comitè mèdic entre les 14 i 22 setmanes; o la manca d’informació sobre com fer un IVE sense targeta sanitària (com és el cas de dones nouvingudes sense papers ni empadronament).


“Com vam constatar, la salut pública està en decadència, les retallades econòmiques estan perjudicant la majoria de la població, i està precaritzant la situació de qui hi treballa; i tanca àrees de suma importància (com ara urgències) i posa en perill de desmantellament d’altres. Pel que fa a la salut sexual i reproductiva (o no reproductiva) de la dona, és d’esperar l’ocultisme que encara regna”. Això escriuen les Feministes Indignades, que continuen exigint el dret a una salut pública, lliure, gratuïta i de qualitat per a totes les persones i llibertat per a totes les dones, de qualsevol tutel·latge moral, cristià i estatal.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

També et pot interessar