CA / ES

Compartir

Neix la Xarxa Centroamericana de Centres de Documentació en Drets de les Dones

L’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID) ha aprovat un projecte per promoure la Xarxa de Centres de Documentació especialitzats en Drets Humans de les Dones de Centreamèrica. És un projecte compartit per IPES Elkartea amb el Centre d’Investigació en Estudis de la Dona de la Universitat de Costa Rica (CIEM) com a soci local. El seu objectiu és promoure els drets de les dones mitjançant la creació d’una Xarxa de Centres de Documentació especialitzats en estudis de gènere, feminismes i dones de Centreamèrica.

Al capdavant d’aquests Centres estan el moviment associatiu, institucions públiques i Universitats. També podrà servir pel empoderament dels propis Centres i dels seus professionals com a agents responsables de la recopilació, organització i transmissió de la memòria històrica del moviment feminista i de les dones, i difusores de la informació i documentació sobre la lluita actual per la promoció dels drets humans de les dones a Centreamèrica.

Així mateix, la Xarxa promourà la cooperació bibliotecària i l’intercanvi d’experiències de bones pràctiques amb accions de coordinació, difusió de la informació i capacitació. Amb 26 anys d’història, el Centre de Documentació de IPES, especialitzat en dones, gènere i feminismes, disposa de més de 12.500 referències bibliogràfiques i un catàleg on line. Ofereix un servei públic d’assessoria, consulta i préstec.

A més, organitza activitats destinades a visibilitzar les aportacions culturals i intel·lectuals de les dones – individual i col·lectivament – en l’avanç per aconseguir els Drets de les Dones i la igualtat real. Forma part de la Xarxa de Centres de Documentació i biblioteques de Dones d’Espanya, amb 18 anys d’experiència 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

També et pot interessar