CA / ES

parvinardalan

Compartir

Onze anys de presó per a Nasrin Sotoodeh

L’advocada Nasrin Sotoodeh ha rebut una dura condemna per haver defensat activistes de drets humans i altres persones perseguides a l’Iran

 

 

 

Parvin Ardalan, autora i defensora dels drets humans refugiada a Suècia, afirma que la sentència és impactant i demana a advocats i advocades que manifestin suport a la seva col·lega. El Committee of Human Rights Reporters (CHRR) ha informat que l’advocada iraniana  Nasrin Sotoodeh  ha estat condemnada a onze anys de presó i vint anys de prohibició d’exercir la seva professió, així com de viatjar fora del seu país.

 

 

Com a advocada, Sotoodeh havia defensat amb èxita defensors dels drets humans, a dones, nens i nenes. El seu marit Reza Khandan ha dit a CHRR que Sotoodeh té vint dies per a apel·lar la sentència.

 

 

“La meva esposa ha estat condemnada a presó per ‘propaganda contra el règim’, per ‘actuar contra la seguretat del país’, per ‘delictes contra la Llei del vestir’, per no portar roba del país (el hijab hi és obligatori) durant la filmació d’un vídeo”, ha assegurat Khandan


 

 

 

La defensora dels drets de la dona i periodista Parvin Ardalan, que actualment viu a Malmö, Suècia, diu a la publicació Feministiskt Perspektiv, que el judici és impactant. “Sotoodeh era la meva advocada quan vivia a l’Iran. Ser castigada amb cinc anys per no  haver-se posat el hijab en una gravació de vídeo que s’havia de retransmetre a l’exterior sona estrany fins i tot sota la llei iraní. Ha esdevingut un judici polític. Ella era una advocada que feia la seva feina i defensava els més vulnerables de la societat. Ardalan demana a les advocades que donin suport a la seva col·lega i que protestin amb força contra la sentència.

 

Una altra activista iraniana, integrant de Change for Equality, Sussan Tahmasebi, diu que la sentència contra Sotoodeh és impactant i injusta: “La castiguen per haver fet la seva feina. Tot plegat demostra que els advocats i advocades iranianes són privats d’exercir els deures cap als seus clients, i això constitueix un atac greu”.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

També et pot interessar