CA / ES

Compartir

Preocupació i rebuig de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere pel nou robatori a oficines de CIMAC a Mèxic

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG), manifesta la seva profunda preocupació pel nou robatori ocorregut a les instal.lacions de l’agència de Comunicació i Informació de la Dona (CIMAC) a Mèxic.

Lucia Lagunes Horta, coordinadora executiva de CIMAC, i una de les fundadores de les RIPVG, va assenyalar que els que van ingressar a l’associació “esculcaron calaixos, van trencar una porta, panys, i es van portar equip de les àrees de comptabilitat, TV, administració, de l’agència de notícies, així com de la coordinació executiva i del centre de documentació. Els violadors van tallar els cables d’Internet i van danyar un mesurador d’energia elèctrica “. A més van tirar a terra diversos reconeixements atorgats a CIMAC per la seva tasca periodística amb visió de gènere.

L’Agència va patir un fet similar el 28 de juliol de 2008, ocasió en què aquesta Xarxa de periodistes, també va demanar una urgent recerca a les autoritats mexicanes, sense respostes satisfactòries.

Novament, exigim a les autoritats de Mèxic una profunda investigació del fet, el seu esclariment i la ràpida identificació dels seus autors, atès que episodis d’aquestes característiques-que en un altre escenari podrien ser només objecte d’una crònica policial-a Mèxic adquireixen dimensions com menys alarmants.

És preocupant que es atac novament a CIMAC, una organització defensora de la llibertat d’expressió, que construeix una cultura de respecte als drets de les dones ia l’equitat de gènere en els àmbits social, econòmic, cultural, educatiu, polític i de salut a la Ciutat de Mèxic

Aquesta trajectòria, no poques vegades ha confrontat no només amb delinqüents del hampa organitzada, sinó amb persones enquistades en el poder de dubtosa vocació democràtica i confessa mentalitat reaccionària i masclista.

Exigim, en nom de la comunitat internacional de periodistes que agrupa la nostra xarxa, un ràpid aclariment de l’episodi per part de les autoritats de Mèxic.

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere agrupa periodistes dones i homes de 35 països del món.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

 Red Internacional  de Periodistas con Visión de Género (RIPVG)

Red Internacional de Periodistas con Visión de Género (RIPVG)

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

També et pot interessar