CA / ES

Compartir

“Àmbits d’Influència” en el IV World Café de Euskadi para la Igualdad

Les dues associacions Mirra -associació per al lideratge de la dona- i Lur Gozoa -Plataforma per a una Ciutadania Conscient- van convocar la ciutadania al IV World Café de Euskadi para la Igualdad: Innovando en el Concepto “Áreas de Influencia” a Bilbao. Aquesta trobada, que se celebra ja per quart any consecutiu, i que dirigeix Rosana Agudo de TTI (Tecnologia de Transformació Interior), és una dinàmica dirigida a potenciar processos de reflexió i participació de les persones al voltant d’un tema concret.

Els World Café de Euskadi para la Igualdad, expliquen des de la seva comunicació, “brinden una oportunitat d’enriquir i ser enriquides/enriquits per converses sinceres i profundes que amplien la visió, motiven l’acció i potencien l’evolució individual i social, ens ajuden a fer-nos cada vegada més conscients de la força creativa de la ciutadania i del nostre poder de contribuir a la construcció del món a què aspirem “.

En el que descriuen com una “activitat pionera per al canvi de mentalitat en dones i homes”, Mirra i Lur Gozo segueixen donant continuïtat al procés “d’Innovar en Concepte” que van iniciar l’any 2008. ¿L’objectiu? “Revisar els conceptes que utilitzem per promoure una societat més justa i equilibrada per tal de ampliar-los, enriquir-los, i sobretot, de renovar el seu significat per assegurar que les solucions que estem promovent sobre això responguin a les nostres necessitats actuals”.

L’any 2008 es va proposar la innovació en concepte d'”igualtat”, l’any següent, en el d'”empoderament”, el 2010 es va abordar la “conciliació. Avui, 6 de setembre de 2011 s’ha volgut innovar en el concepte de “Àmbits d’Influència”. En aquesta edició s’ha posat èmfasi en la demanda, el desig i la necessitat, des de qui busca promoure la igualtat, d’estar en aquests anomenats “àmbits d’influència”, de que la presència, la “mirada de dona”, estigui present per poder generar canvis substancials en la societat. Així, s’ha buscat “entre totes i tots, detectar els veritables àmbits d’influència i com utilitzar-los. No aquells àmbits en què es mouen influències, sinó aquells en els quals podem actuar per donar suport a una transformació real dels rols i regles del joc, i des d’on, dones i homes, puguin influir en la creació d’una societat justa i igualitària en el més ampli sentit del concepte Igualtat “.

La convocatòria estava oberta a dones i homes de tots els àmbits: empresarial, universitari, sanitari, institucional, associatiu, així com a la ciutadania en general. S’apel·lava, en particular, a les persones responsables en les empreses i institucions, en el seu paper d’agents canalitzadors de transformació social, a participar i a que també facilitessin l’assistència de persones de la seva organització, perquè persones procedents d’una àmplia gamma de la societat poguessin participar, en la seva pròpia representació, en aquest procés de reflexió i innovació.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

També et pot interessar