CA / ES

Compartir

Què en pensa… Sònia Ruiz. CDC

Què en pensa… Sònia Ruiz. CDC

Hi ha molts sectors que opinen que la implicació del Govern no ha estat equitativa.


 


 


 

-Com valores la incorporació de la visió de gènere al tractament de la comunicació i la informació als mitjans de comunicació? Què et sembla la iniciativa de La Independent?

Encara és una assignatura pendent, tot i els avenços duts a terme. Les notícies més habituals relatives al gènere femení són les que causen més impacte, com les morts per violència de gènere o les que fan referència a la imatge. En canvi, hi ha un buit important pel que fa a la gran tasca que fan les dones en molts sectors que, d’altra banda, estan contribuint a la superació de la crisi actual i al progrés del país. Qualsevol iniciativa que treballi per a la igualtat és sempre benvinguda. Desitgem tots els èxits en aquest nou projecte.


– El país acaba una legislatura. Com la valores des de la perspectiva de gènere?

Encara hi ha mancances molt importants i que requereixen una major implicació dels governs per fer de tractors del canvi cultural. En aquest sentit, hi ha molts sectors que opinen que la implicació del Govern no ha estat equitativa. L’acció del Govern en aquesta legislatura s’ha centrat molt més en anuncis i en publicitat que no pas en canvis reals; en altres paraules, més en les formes i en l’estètica que en el contingut i en les transformacions profundes.

– Quins creus que han d’ésser els principals objectius per a la propera legislatura de Catalunya?

L’objectiu últim que cal assolir ha de ser la igualtat entre les persones, independentment del gènere, i, per aconseguir-ho, cal un impuls important tant en l’àmbit educatiu com de sensibilització de la societat en general. No obstant això, la igualtat de gènere (laboral, de representació i visualització, de conciliació…) és un repte pendent important que s’ha de prioritzar i no posposar amb l’excusa de la crisi econòmica.

– Quina reflexió més urgent creus que cal fer en els processos d’igualtat, d’equitat i dels drets humans de les dones al món?

En l’àmbit mundial, el més important és abolir la submissió de les dones en nom de la religió o les cultures, perquè els drets de les dones també són drets humans.

 

Sònia Ruiz

Presidenta de la Sectorial d’Igualtat i Drets Civils de CDC

Periodista


Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

També et pot interessar