CA / ES

Compartir

Reportatge Desenfocament de gènere, realitzat per Ajuda en Acció

Estem a punt d’estrenar el reportatge Desenfocament de gènere, realitzat per Ajuda en Acció a propòsit del 8 de març, dia internacional de les dones i del que enguany se’n commemora el centenari, i que neix arrel de l’experiència obtinguda amb la campanya “Mou-te per la igualtat, és de justícia”.  

El nostre objectiu és fer visible la importància que tenen els mitjans de comunicació i els seus professionals en la lluita contra la desigualtat de gènere, no només en el nostre entorn més immediat, sinó també en aquells països on la pobresa afecta en major mesura a les dones, ja que el treball col·lectiu contra les desigualtats entre homes i dones desemboca en la lluita contra una de les més importants causes estructurals de la pobresa: la desigualtat de gènere.  

El reportatge ha estat produït per la Fundació Quepo, i s’hi analitza la representació de les dones als mitjans de comunicació i la perspectiva de gènere en la cobertura de la informació sobre cooperació al desenvolupament, mitjançant entrevistes a professionals del periodisme i expertes en comunicació i gènere, com ara, entre d’altres, la periodista Rita Marzoa, l’escriptora Gemna Lienas, la professora i investigadora Elvira Altés, o el periodista, logista i consultor en cooperació, Francesc de Dalmases.  

Disposem d’un tràiler per a fer difusió del reportatge, i seria de gran ajuda que el poguéssiu difondre per els vostres canals: web, bloc, perfil al facebook… tota la difusió que en pugueu fer serà més que benvinguda. El reportatge es presentarà oficialment durant les properes setmanes a la seu a Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya.  

Som conscients que la rapidesa i la limitació del temps disponible per donar una notícia en els mitjans de comunicació actuals dificulten tenir una mirada diversa i oberta sobre la realitat, però des de la nostra posició ens cal insistir, una vegada més, en la importància de com es transmet la notícia, ja que els mitjans de comunicació no són un simple reflex de la realitat, sinó que també poden ser agents actius en la construcció d’asimetries i desigualtats de gènere.  

Us volem agrair el vostre temps, tot esperant que hagueu trobat alguna dada que us faci pensar que podeu influir en el canvi, perquè estem convençudes/ts que un altre món és possible, necessari i urgent.    

Enllaç al tràiler de Desenfocament de Gènere:  http://www.youtube.


 

Marta Cairó Alvero en acció
Delegació Catalunya i Illes Balears
Fundació Ajuda en Acció
C/ Josep Mª Gironella i Pous, 1-3 Despatx 30
17005 GIRONA
Tel. (+34) 972 40 62 70 – 653 933 712

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

També et pot interessar