CA / ES

Compartir

Teresa Forcades: La benedictina presenta “La teología feminista en la historia” / Feminisme i alliberament

Fragmenta Editorial: “La teologia feminista és una teologia crítica que neix d’una idea de contradicció: què passa amb les dones? En l’Evangeli i en la trobada amb Déu descobreixo que són cridades a una plenitud en res inferior a l’home, i en la societat i en l’Església descobreixo que tenen vedats certs àmbits d’una manera que jo considero injustificada. “
Així comença, de manera contundent i clara, l’entrevista a Teresa Forcades i Vila, doctora en salut pública i en teologia i monja benedictina de Sant Benet de Montserrat, que acaba de publicar en castellà ‘La teologia feminista en la història’ (Fragmenta, 2011; publicat en català el 2007).
Aquest vídeo és un resum d’una entrevista més llarga, gravada al monestir benedictí de Sant Benet de Montserrat, en la qual Forcades entra en profunditat en temes tan delicats com les injustícies de les societats patriarcals, les tensions que generen alguns textos bíblics, els posicionaments crítics de diverses dones teòlogues al llarg de la història o les noves aportacions del feminisme de la igualtat.

Vegeu la versió completa (33 min.)Més informació sobre el llibre

Vídeo gravat i editat per Clack per Fragmenta Editorial.

{youtube width=”300″ height=”240″}UIjog9Z0KTI{/youtube}

 

 

Guarataro Valencia: Entrevista a la monja catalana Teresa Forcades, on parla sobre feminisme, planificació familiar i avortament en el context veneçolà.

Un vídeo de Guarataro Films, realitzat a la comunitat de Carapita, Caracas, Veneçuela.

{youtube width=”300″ height=”240″}AUrmf9tIRzE{/youtube}

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Fragmenta Editorial / Guarataro Valencia

Fragmenta Editorial / Guarataro Valencia

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

També et pot interessar