CA / ES

alt

Compartir

Valkiria promou a les dones emprenedores a nivell internacional

La primera jornada de 22@Talent ha reunit a unes 100 dones al Poblenou. La trobada va tenir lloc el 29 de març en la seu de Valkiria Hub Space al Poblenou, que va reunir a representants d’startups liderades per dones, amb l’objectiu d’ impulsar l’emprenedoria femenina.

Es va confirmar que a octubre es tornarà a convocar  la segona edició del programa de formació internacional que organitza l’Institut Internacional for Future Valkiria per a emprenedores, a través de la plataforma Valkiria INTECH.

Inspirant startups liderades per dones per a connectar amb l’ecosistema empresarial de Catalunya”, va ser el títol escollit d’aquesta jornada per donar visibilitat al talent femení que aposta per nous models de negocis amb visió innovadora i disruptiva. L’esdeveniment ser organitzat per dues entitats amb molt arrelament al 22@ que van formar la Comissió de Talent, amb la mateixa Valkiria INTECH i dues representants de 22@NetworkBCN.

alt

Iolanda Triviño, responsable de L’Institut For Futures of Valkiria;  Isabel Sabadi, presidenta de Susana Prado, directora d’Inetun Catalunya i coordinadora de la Comissió Dones en Valor d’aquesta entitat, van ser les promotores d’aquest “Màster Class intensiu”,  que ha aprofundit sobre la gestió del talent en femení. Només durant el  matí, han tingut lloc diverses conferències; presentacions i taules de debat, que han demostrat l’eficàcia de les dones en “aprofitar el temps, i anar per feina”. Les paraules de benvinguda van estar a càrrec de Iolanda Triviño, fundadora de Valkiria Group.

Les noves empreses de dones són innovadores

Per a realitzar la jornada es va comptar amb el suport de la Secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, i el patrocini d’Ibercaja. Joana Barbany, directora general de Societat Digital, en la Secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat va explicar que: . “Barcelona recentment ha estat considerada la hub de startups més important del sud d’Europa. Això ens motiva per a impulsar el talent femení, combinant experiències i coneixements que els ajudaran a potenciar les seves habilitats i crear valor diferencial en les seves empreses”.

Un dels moments clau durant la conferència va ser la ponència internacional de Natalia Olson, cofundadora de The disruptive Factory i ex-assessora d’Obama, compartint la seva visió sobre com s’impulsa la innovació oberta en corporacions que aposten per la diversitat i inclusivitat del talent. Com experta en connectar a startups a nivell internacional i d’afavorir la seva financiació, va  comentar que les dones hem de participar als ecosistemes, canviar i aportar des de la nostra manera de treballar i de veure les coses“.

alt

Susana Prado valora així la participació de la Comissió 22@Network: “Aquest projecte per a Dones en Valor és una palanca de visibilització i projecció del talent femení. Acompanyar i formar a les futures empresàries del teixit industrial de Catalunya i del món… I per això van participar, perquè la Plataforma de Valkiria és una aposta clara i segura”.

Segons ella, totes les empreses amb sensibilitat en temes d’igualtat i d’innovació estan atentes a aquesta mena d’iniciatives per a detectar possibles col·laboracions que generin ecosistemes que siguin interessants per a la gran–mitjana-petita empresa i per descomptat les start-ups.

“Perquè per a aconseguir la igualtat de genero efectiva només hi ha 2 maneres, o que les dones escalin i es promocionin en les grans companyies o que desenvolupen les seves pròpies empreses líders. I Prado ho te clar, “Valkiria INTECH promou i impulsa aquesta segona alternativa que és molt important per a la economia digital de Catalunya” I en aquesta jornada s’ha pogur demostrar que les noves empreses de dones són innovadores.

Per la seva part, Luz López Más, responsable del projecte Mas Empresa, d’Ibercaja, va comentar la seva experiència en la promoció i suport de noves empreses en femení, va destacar la necessitat de treballar juntes, i d’unir-se en xarxes de suport. Posteriorment van parlar, Almudena Castillo, gestora de programes de creació d’empreses i del nou canal web Dona Emprèn de la Generalitat de Catalunya, Eva Roca,  de Talent Acquisition & Employer Branding Manager en Schneider Electric;  Catalina Balseiro , directora d’Innovació de Aigües de Barcelona i Claudia Dakhil, fundadora de Meet and Map, que també forma part de Valkiria, i que com les demés participants va defensar “la necessitat d’un pont col·laboratiu per inspirar a les noves emprenedores a projectar les seves  marques i generar noves oportunitats de futur”.

Cal iniciatives per a expandir el talent femení

Les fundadores de les startups que van participar en la passada edició de Valkiria INTECH, van presentar les seves propostes, entre elles cal destacar:  Gemma Fàbregas, Fundació IRES; Johanna Rivera, de Digipal; Katherine Díaz, de  Belong to Sigui;  María Coll, de Vadecity; Marta Recasens, de Thomas Morgan International;  Núria Manach, de Wisdom Apothecary i Elena Castellar. Totes van fer un curt spick i van compartir la seva experiència i la visió de futur de les seves marques.

alt

El tancament de la jornada, va estar a càrrec de l’equip organitzador, a través d’un conversatori moderat per Isabel Sabadí, directora en 22@NetworkBCN, en companyia de Natàlia Valenzuela, presidenta de la Comissió RSC en 22@Network BCN i directora en Fundació IRES; Susana Prado, presidenta Comissió Dones en Valor en 22@NetworkBCN  i Iolanda Triviño, presidenta de la Comissió de Talent i fundadora de Valkiria. Aquesta sessió va estar enfocada a defensar el talent divers, inclusiu i multicultural per a connectar startups del sector TIC amb el teixit empresarial impulsat per entitats com el22@NetworkBCN.

La plataforma ha obert les inscripcions a tot l’ecosistema empresarial interessat a sumar-se a conèixer propostes innovadores i treballar de la mà amb les empreses emergents liderades per dones.

[*] Què és Valkiria INTECH? És la plataforma presidida per Iolanda Calviño, que forma part de Corporate Venture Building que es basa en models d’innovació oberta en femení per les seves pròpies característiques, cerca identificar oportunitats per a impulsar entorns més diversos i inclusius, sent part de la revolució industrial dels negocis que han identificat el seu potencial en l’ecosistema digital, que treballa en el disseny de models d’interacció entre empreses i startups, a través de donar a conèixer els seus projectes,  per avançar en el canvi de mentalitat i en una nova visió inclusiva de la transformació digital. Valkiria INTECH

Consulteu l’article publicat a 22@NetworkBCN i a santmartiambveudedona,cat.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Text i Fotos: Julia L.Tremols- Associació Món Comunicació /  La Independent

Text i Fotos: Julia L.Tremols- Associació Món Comunicació / La Independent

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

There is no Event

També et pot interessar